Suurbritannias tõuseb miinimumpalk sügisest ilmselt seitsmele naelale tunnis

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
George Osborne
George Osborne Foto: SCANPIX

Kuigi Briti rahandusminister George Osborne on varasemalt teatanud soovist tõsta riigis kehtestatud tunnipalga miinimumi seitse protsenti seitsmele naelale (9,5 eurot), soovitab valitsuse vastav komisjon siiski väiksemat palgakasvu, kirjutab Management Today.
 

Nädala alguses tehtud avalduses leidis riiklik madala palga komisjon, et õigustatud on alampalga kolmeprotsendiline tõus ehk oktoobrist peaks selleks olema 6,70 naela.

Osborne on aga varasemalt teatanud, et selleks, et brittide ostujõud inflatsiooni tõttu ei kannataks, on sügisest vajalik seitsmenaelase alampalga kehtestamine.

"Kuna me oleme oma majandust taastamas ja töötame oma plaani kohaselt, usun ma, et Suurbritannia suudab lubada endale inflatsioonist kõrgemat miinimumpalga tõusu. Usun ka seda, et suudame kindlustada kõigile osa majanduslikust taastumisest ning näidata, et töötamine on tasuv."

Hoolimata komisjoni ja tööandjate vastuseisust võib Osborne analüütikute hinnangul siiski otsustada seitsmenaelase alampalga kehtestamise kasuks. See näitaks teda peatsete valimiste eel valijatele heas valguses ning vähendaks samaks ka riigisektori kulutusi, kuna väheneks töötavatele inimestele makstavate toetuste kogusumma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles