Eesti kerkis konkurentsivõimelt 33. riigiks maailmas

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Maailma majandusfoorumi poolt koostatava globaalse konkurentsivõime värskes edetabelis paikneb Eesti 33. kohal, parandades eelmise aastaga võrreldes oma positsiooni kahe koha võrra.

Vaata täielikku raportit siit!

Tänavuse edetabeli ülevaates märgitakse, et Eesti hoiab endiselt enda käes Ida-Euroopa konkurentsivõimelisima riigi tiitlit. Ida-Euroopa riikidest on Eesti lähim jälitaja Tšehhi, mis asub 36. positsioonil.

Nii Eesti kui Tšehhi puhul tõstetakse esile riikide head haridustaset, samuti hästi arenenud turge kaupade, tööjõu, ning finantsteenuste jaoks. Samuti leiab äramärkimist kahe riigi tehnoloogiline valmisolek, seda eriti Eesti puhul.

Sarnaselt eelmise aastaga troonib globaalse konkurentsivõime edetabelit ka sel korral Šveits. Teisele kohale on kerkinud Rootsi, kes on aastaga mööda läinud nii USAst kui Singapurist.

Koha võrra on langenud ka meie põhjanaaber Soome, kes asub tänavu 7. positsioonil. Samas koosneb edetabeli esikümme täpselt samadest riikidest nagu eelmiselgi aastal.

Riikide konkurentsivõime esikümme
(2010-2011 raportis)

1. Šveits

2. Rootsi

3. Singapur

4. USA

5. Saksamaa

6. Jaapan

7. Soome

8. Holland

9. Taani

10. Kanada

Riikide konkurentsivõime esikümme           
(2009-2010 raportis)

1. Šveits

2. USA

3. Singapur

4. Rootsi

5. Taani

6. Soome

7. Saksamaa

8. Jaapan

9. Kanada

10. Holland

Allikas: Maailma majandusfoorum

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles