Kreeka kokkulepe värvis turud roheliseks

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ärimehed jalutavad mööda Tokio aktsiabörsi kursse näitavast monitoriseinast. Täna jõudis Jaapani börsiindeks Nikkei viimase 15 aasta kõrgeimale tasemele.
Ärimehed jalutavad mööda Tokio aktsiabörsi kursse näitavast monitoriseinast. Täna jõudis Jaapani börsiindeks Nikkei viimase 15 aasta kõrgeimale tasemele. Foto: TORU YAMANAKA / AFP

Eeelmisel nädalal tulnud teade, et Kreeka on jõudnud finantseerijatega esialgse kokkuleppeni, süstis täna kõigile Euroopa peamistele turgudele positiivsust.

Koos «Grexiti» ehk Kreeka eurotsoonist lahkumise tõenäosuse vähenemisega hakkas langema ka madala reitinguga riigivõlakirjade tootlus, vahendas Reuters.

Üle-euroopaline aktsiaindeks FTSEurofirst 300 tõusis täna 0,4 protsenti ajalooliselt kõrgeimale tasemele.

Ateena aktsiabörs on täna rahvuspüha tõttu suletud, ja ilmselt seetõttu tõusis enim hoopis Madriidi börs, 0,5 protsenti reedese sulgemistasemega võrreldes.

Reede õhtul pärast Kreeka uudist värvusid roheliseks ka sel ajal veel lahti olnud USA börsid. Täna hommikul tõusis 0,7 protsenti oma 15 viimase aasta kõrgeimale tasemele Jaapani aktsiaindeks Nikkei 225.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles