Maailma suurim erasektori tööandja tõstab poole miljoni töötaja palkasid

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Wal-Marti kaubamaja.
Wal-Marti kaubamaja. Foto: SCANPIX

USA jaekaubanduskett Wal-Mart teatas eelmise nädala lõpus, et kavatseb aastaga tõsta oma töötajate palgad vähemalt 10 dollarile tunnis, kirjutab Washington Post.

Aprillist tõstab ettevõte oma töötajate minimaalse tunnipalga vähemalt 9 dollari peale ning järgmise aasta veebruariks kasvab see kümnele dollarile.

Praegu on USA jaemüügisektoris keskmiseks tunnipalgaks 9,93 dollarit ning üldiseks miinimumpalgaks 7,25 dollarit tunnis.

Wal-Marti pressiteate sõnul puudutab nimetatud palgatõus 500 000 töötajat.

Tööjõunappuse tõttu on hiljuti palkade tõstmisest teatanud ka mitmed teised USA turul tegutsevad jaeketid, näiteks IKEA töötajad hakkavad teenima vähemalt 10,76 dollarit tunnis ning GAPi alumiseks piiriks sätestati täpselt 10 dollarit.

Maailma suurim erasektori tööandja Wal-Mart tegutseb 27 riigis, omades üle 11 000 poe ning andes tööd 2,2 miljonile inimesele. Ettevõtte eelmise aasta käive oli 485 miljardit dollarit, tegevuskasumiks 21,3 miljardit dollarit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles