Kudrin ennustab ülimalt madalat nafta hinda

Andres Reimer
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksei Kudrin ajakirjanike piiramisrõngas
Aleksei Kudrin ajakirjanike piiramisrõngas Foto: SCANPIX

Nafta hind võib praeguselt ligi 60 dollari tasemelt langeda kolm korda kuni 20 dollarini barreli eest, vahendas Vedomosti Venemaa endise rahandusministri Aleksei Kudrini sõnumit.

Putinile lähedas kodanikuinitsiatiivide komitee juhina Mahatškalas esinenud Kudrin väitis, et 20 dollari tasemele barreli eest võib nafta hind püsima jääda lühikeseks ajaks ning tänavuse aasta keskmiseks kujuneb hinnavehemik 60-80 dollarit.

„Ma ei välista, et nafta hinna langus võib jõuda üheks hetkeks 20 dollarini mingisuguseks väga lühikeseks perioodiks,“ teatas Kudrin. „On kujunenud palju asjaolusid, mis praegu rõhuvad nafta hinda. Maailmal kulub kaks-kolm aastat uute hindadega harjumiseks. Alles paar-kolm aastat kestva hindade üles-alla volatiilsusega hakkab maailm lõpuks teadvustama, millist pikaajalist hinda on kõik valmis tulevikus kasutama.“

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles