Neli asja, mis jäetakse ettevõtluse kohta rääkimata

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ettevõtjaks hakkamine tekitab inimestes tihtipeale sügava üksindustunde.
Ettevõtjaks hakkamine tekitab inimestes tihtipeale sügava üksindustunde. Foto: PantherMedia

Entrepreneur.com jagab nelja karmi tõde, mis käivad ettevõtlusega alati kaasas, kuid millest tihti ei räägita.

Üksindustunne

Ettevõtjaks hakkamine tekitab inimestes tihtipeale sügava üksindustunde. Kogu senise elu  - koolis, tööl ja mujal, oled harjunud olema osa suuremast grupist, kuid enda äri alustamisel oled omapead. Kui sul veab, on sul olemas kaasasutaja või äripartner, kuid see on ka kõik. Tugigrupi puudumine võib tekitada inimeses isoleerituse- ja üksildusetunde. Mitte kõigile inimestele ei meeldi sellest rääkida, kuna selle tõttu tuntakse häbi ning see ei sobi nende "eduka ettevõtja" imidžiga, kuid see üksildustunne on alati olemas.

Suurem osa ärisid pakuvad elustiili ja tööd, mitte jõukust

Näiteks ei ole suurema osa restoranide omanike sissetulek palju suurem, kui populaarse restoraniketi ühe restorani juhataja palk. Inimesed on harjunud mõtlema, et ettevõtjad on alati jõukad, kuid tegelikult on neil lihtsalt töö, ja seejuures üsna keeruline töö. Sellest aga tihtipeale ei räägita.

Äri ehitamiseks kulub tavaliselt palju aastaid

Selleks, et ettevõte hakaks selle asutajale lõpuks tulu tooma, võib kuluda aastaid - isegi Facebookil läks kasumisse jõudmiseks viis aastat. Kiire käibe- ja kasumikasv on aga väga harvad nähtused.

Sa pead inimestega hakkama saama

Ettevõtlusega tegeledes tuleb sul pidevalt inimestega suhelda, läbi rääkida, veenda ja juhtida, seejuures mitte ainult oma töötajatega, vaid ka tarnijate ja klientidega. Sa oled alati osapool, keda süüdistatakse, kes peab tegema raskeid otsuseid ning langetama neid peaasjalikult üksi. Inimeste juhtimine pole lihtne ja kõik inimesed pole selleks võimelised, kuid äri edukaks juhtimiseks on see ülioluline oskus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles