Viis Eesti ettevõtet osaleb rahvusvahelisel kaitsetööstuse messil

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eli tegevjuht Tõnu Vaher näitab mitme rootoriga lennuseadet, mis on piisavalt väike, et mahtuda seljakotti, kuid piisavalt võimekas piiriületaja leidmiseks.
Eli tegevjuht Tõnu Vaher näitab mitme rootoriga lennuseadet, mis on piisavalt väike, et mahtuda seljakotti, kuid piisavalt võimekas piiriületaja leidmiseks. Foto: Liis Treimann

Pühapäeval avatakse Araabia Ühendemiraatide pealinnas Abu Dhabis rahvusvaheline kaitsetööstuse mess IDEX 2015.  Eesti ühisstendil on oma väljapanekutega esindatud  Defendec OÜ,  ELI OÜ, Soleest OÜ, Terramill OÜ ja Toci OÜ, lisaks Eesti Kaitsetööstuse Liit. Eesti ettevõtete osalemist kaasrahastab EAS Euroopa Regionaalarengu Fondi vahenditest.

Neljapäevani toimuv IDEX 2015 on üks suuremaid ja tähtsamaid kaitse- ja relvatööstuse valdkonna messe maailmas. Tänavusel Abu Dhabi Rahvuslikus Messikeskuses toimuval väljapanekul tutvustavad kaitse- ja relvatööstuse tipptehnoloogiat üle 1100 eksponendi paljudest riikidest. Mess on suunatud valitsuste, sõjavägede ja kaitsetööstuse esindajatele üle kogu maailma, teatas kaubandus-tööstuskoda. 

Juhtmevabasid autonoomseid piirivalveseadmeid tootva ettevõtte Defendec OÜ juht  Jaanus Tamm ütles, et ettevalmistused maailma suurimale kaitsetööstuse messile minekuks käivad juba mullu sügisest. Defendec on esimesed ärisammud seal regioonis juba teinud ning soovib antud messiga veelgi rohkem kanda kinnitada. «Taolistel messidel käimine on väga oluline. Saame ühes kohas paljude erinevate huvilistega kohtuda ning oma toodet tutvustada. Kohtumised mitmete delegatsioonidega on juba kokku lepitud. Messil olemine tähendab väga tihedaid tööpäevi ning ettevõtjatelt endilt ka suuri lisainvesteeringuid. Täna on Defendeci tooted esindatud 20 riigis ning meil on valmisolek oma haaret oluliselt laiendada,» lisas Tamm lootusrikkalt.

 Eesti ühisstendi projektijuht, Kaubanduskoja Pärnu esinduse juhataja Toomas Kuuda ütles, et on väga tervitatav, et Eestis on olemas ettevõtteid, kellel on midagi pakkuda taolisel kõrgtehnoloogiat tutvustaval ülemaailmsel messil.  «Meie ettevõtjatele annab messil osalemine võimaluse oma kliendibaasi ja koostöövõrgustikku veelgi suurendada ja seda globaalsel tasemel. Mul on hea meel, et saame omalt poolt nende käekäigule kaasa aidata,» ütles Kuuda.

 Eesti ühisstend organiseeriti EASi ja Eesti Kaubandus-Tööstuskoja koostööna. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles