Swedbank sulges Riias Elefant hotelli

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Swedbanki esindus.
Swedbanki esindus. Foto: Elmo Riig / Sakala

Tänaseks on Swedbanki nõuete rahuldamiseks Riias suletud uhke hotel Elefant, mis valmis alles 2008. aastal.


Hotelli kodulehel on kirjas, et see lõpetas tegevuse Swedbanki nõudel, kirjutab ajalehe Dienas Bizness võrguväljaanne.

Hotell tänab oma kodulehel partnereid, külastajaid ja sõpru kahe aasta pikkuseks jäänud koostöö eest. «Täname kõiki toetuse ja usalduse eest. Meil oli meeldiv teiega koos töötada. Aga täna on Elefant suletud. Vabandame kogu südamest tekitatud ebamugavuste eest ja nägemiseni,» seisab läkituses.

Hotelli juhtis firma Livland hotels, mille vastu on kohtus maksejõuetuse hagi.

Swedbanki Läti pressiesindaja Kristine Jakubovska selgitas, et Elefant hoone omaniku võlausaldajate üldkoosolek otsustas alustada pankrotiprotsessi ja kinnisvaramüüki, sest hoone on panditud pangale võla tagatisena.

Ta lisas, et selline otsus tehti, kuna hotelli valdajaks on hetkel kolmas osapool, kes lõikab ainsana kasu hotelli tulust, maksmata samas ühelegi kreeditorile.


«Ettevõtja peaks kandma täielikku vastutust, kutsudes külastajaid hotelli kõigest hoolimata. Meie huvi oleks olnud minimiseerida ebamugavusi ja jätkata klientide teenindamist,» lausus Jakubovska.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles