Krediidiandjad ja –vahendajad peavad tegevusluba taotlema

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Finantsinspektsiooni koduleht.
Finantsinspektsiooni koduleht. Foto: fi.ee

Eile riigikogus vastu võetud seaduse kohaselt lähevad krediidiandjad ja -vahendajad finantsinspektsiooni järelevalve alla ning peavad järgmise aasta märtsiks inspektsioonist tegevusloa taotlema.

Krediidiandja või -vahendaja, kes on asutatud ja tegutsenud enne seaduse jõustumist, peab taotlema finantsinspektsioonilt tegevusloa ning viima oma tegevuse ja dokumendid seaduses sätestatuga vastavusse 2016. aasta 21. märtsiks, teatas inspektsioon.

«Finantsinspektsioon tervitab krediidiandjate ja -vahendajate tegevuse konkreetsemat reguleerimist. See aitab kaasa finantsturu suuremale läbipaistvusele ja ausamale toimimisele. Uue seadusega kaasnevad ülesanded on meile korralik väljakutse, mille täitmiseks anname omalt poolt parima,» ütles inspektsiooni juhatuse esimees Kilvar Kessler.

Tegevusloa menetluses ja hilisema järelevalve käigus hindab finantsinspektsioon muu hulgas ka finantsasutuste juhtide sobivust. Seaduse kohaselt võib juhiks valida või määrata vaid isiku, kellel on krediidiandja või -vahendaja juhtimiseks vajalikud teadmised, oskused, kogemused, haridus, kutsealane sobivus ning laitmatu ärialane maine.

Finantsinspektsioon juhib krediidiandjate tähelepanu ka sellele, et laitmatu ärialase maine nõuded kohalduvad ka krediidiandjas olulise osaluse omajale ja omandajale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles