Maksumuudatusi ei saa enam üleöö teha

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaubandus-Tööstuskoja juhatuse esimees Toomas Luman (vasakul) ja peadirektor Mait Palts viisid septembri lõpus riigikogu esimehele Eiki Nestorile pöördumise, millega ettevõtjad nõudsid, et maksuseaduse muudatused oleksid vähemalt pool aastat ette teada. Täna sai ettepanek ka seaduseks.
Kaubandus-Tööstuskoja juhatuse esimees Toomas Luman (vasakul) ja peadirektor Mait Palts viisid septembri lõpus riigikogu esimehele Eiki Nestorile pöördumise, millega ettevõtjad nõudsid, et maksuseaduse muudatused oleksid vähemalt pool aastat ette teada. Täna sai ettepanek ka seaduseks. Foto: Mihkel Maripuu

Riigikogu täiendas täna maksukorralduse seadust nii, et maksuseaduse kui ka selle muudatuse vastuvõtmise ja jõustumise vahele peab üldjuhul jääma vähemalt kuus kuud.

Sätet ei kohaldata maksukohustuslast soodustava mõjuga maksuseaduse ja selle muudatuse korral, vahendas riigikogu pressiteenistus.

Eesti Kaubandus-Tööstuskoja (EKTK) pöördumise peale koostatud maksukeskkonna stabiilsust suurendava muudatuse poolt hääletas 80 riigikogu liiget.

Rahanduskomisjoni esimehe Rannar Vassiljevi sõnul on tänane otsus põhimõttelise loomuga. «See parandab kindlasti ettevõtluskeskkonda ja annab kindlustunnet nii tänastele ettevõtetele kui ka neile, kes kavatsevad oma firma luua,» ütles ta.

«Vastuvõetud seadus astub sammu edasi, et luua ettevõtjatele pikemas perioodis ennustatav maksukeskkond. Tähtis on seegi fakt, et riik peab enne maksumuudatuste sisseviimist eelnevalt läbirääkimisi ettevõtjatega,» märkis rahanduskomisjoni aseesimees Sven Sester.

«Tegu on esimese ühispöördumisega, mis saab seaduseks. See annab väga selge sõnumi ühiskonnas: rahvaalgatuse korras on võimalik ettepanekuid teha ning muudatusi reaalselt ka ellu viia,» ütles EKTK peadirektor Mait Palts.

«Oleme rahul riigikogu rahanduskomisjoni tööga, nad näitasid valmisolekut ettevõtjate arvamust kuulda võtta ja operatiivselt tegutseda,» märkis Palts. «Maksuseaduse muudatus annab positiivse sõnumi kõigile tänastele ja tulevastele ettevõtjatele. See on suur samm edasi parema ettevõtluskeskkonna suunas ning loomulikult on meil hea meel, et eelnõu jõuti veel selle riigikogu koosseisu ajal vastu võtta.»

Seadusemuudatus jõustub 1. juulil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles