BlackBerry juht: isekus karjääri ei edenda

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Blackberry juht John Chen
Blackberry juht John Chen Foto: PantherMedia

Kanada nutiseadmete tootja BlackBerry juhi John Cheni sõnul ei tasu tööl isekas superstaari mängimine ennast ära, vahendab Business Insider.

"Suurem osa töötajatest arvavad, et parim viis ülemustele enda väärtust näidata ning ametikõrgendust saada, on iga saavutatud hea tulemuse agressiivselt enda nimele kirjutamine," kirjutas Chen LinkedIni postituses.

"Kuigi töötaja panuse tunnustamine on oluline, võib kogu au endale krabamine mõjuda kolleegidele negatiivselt. Samuti võib see avaldada negatiivset mõju ka ülemustele," hoiatas ta.

"Kui töötaja käitub superstaarina, näitab see mulle, et ta hoolib ainult enda, mitte kogu ettevõtte huvidest."

Lisaks sellele, et töötajat hakatakse pidama isekaks võib isehakanud superstaari asendamatus tema karjääri edenemisele hoopis vastu töötada.

"Asendamatus on kahe teraga mõõk," selgitas Chen. "See ei tähenda mitte ainult seda, et sind ei saa hõlpsalt vallandada, vaid ka seda, et sind ei saa ilma kahju kannatamata edutada. Minu vaatepunktist lähtudes - miks ma peaksin pakkuma mingile töötajale ametikõrgendust, kui sellega tekib organisatsiooni oluline tühimik?"

Selle asemel, et enda rolli pidevalt ülemustele tähtsustada, tuleks olla pigem "nii isetu kui võimalik," soovitas BlackBerry juht.

Chen soovitab staartöötajatel teiste töötajate õpetamist ning koolitamist, et nad jõuaks mingite oskuste ja võimete poolest superstaaridega samale tasemele. "See aitab sinu kolleege, sinu ettevõtet ja ka sind ennast," ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles