Soros kolib investeeringud USA turult Euroopasse

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
George Soros.
George Soros. Foto: Pascal Lauener / Reuters

Soros Fund Management, miljardär George Sorose varandusest 30 miljardit USA dollarit käsutav investeerimisettevõte, on viimasel ajal suunanud oma fookuse USA turult Euroopasse ja Aasiasse, teatab Bloomberg.

Agentuuri allika teatel on New Yorgi peakorteriga Sorose pereettevõte viimases kvartalis kandnud ligi kaks miljardit dollarit USAst teistele turgudele. Firma vara väärtus tõusis mullu 8 protsenti ning on aasta algusest juba 1,5 protsenti kasvanud.

Ka mitme teise suure riskifondi juhid on Bloombergi teatel samal teel, pärast seda kui naftahinna kukkumine kukutas ka energiafirmade aktsiaid USA börsil.

David Tepperi juhitav Appaloosa Management vähendas USA aktsiainvesteeringuid 40 protsenti ehk 2,7 miljardi jagu, Louis Baconi juhitav Moore Capital Management kärpis USA investeeringuid 25 protsenti ehk 2,3 miljardi võrra.

Leon Cooperman Omega Advisorsist ütles Bloombergile, et ta on küll USA turu suhtes positiivselt meelestatud, kuid usub, et teistel turgudel teenib praegu rohke.

«Eeldame, et Euroopa ja Jaapani väärtpaberiturud edestavad USA oma alanud aastal,» teatas Cooperman jaanuaris investoritele saadetud kirjas.

Euroopa Keskpanga alustatud rahatrükiprogramm on üks peamisi mõjureid, mis USA suuri investoreid Euroopa suhtes positiivselt meelestanud on.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles