Transferwise laienes USA turule

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Transferwise'i asutasid Taavet Hinrikus (vasakul) ja Kristo Käärmann.
Transferwise'i asutasid Taavet Hinrikus (vasakul) ja Kristo Käärmann. Foto: TransferWise

Eesti päritolu rahaülekandeteenuseid pakkuv start-up-firma Transferwise avas kontori New Yorgis ning võimaldab nüüdsest üle kanda USA dollareid ükskõik millise teise platvormi poolt toetatava valuuta vastu.

Ettevõtte teatel toimus laienemine jaanuarikuus avalikustatud 58 miljoni dollari suuruse investeeringu toel, mille tegi ettevõttesse riskikapitalifirma Andreessen Horowitz. Samaaegselt USAga laieneti ka Brasiilia, Nigeeria, Filipiinide, Malaisia ja Kanada turule.

Praeguseks on ettevõte kaudu saadetud üle 3 miljardi naela väärtuses raha ning väidetavalt on pankadest soodsam teenus klientidele kokku hoidnud 135 miljonit naela.

Valuutaülekandeid pakkuva Transferwise'i lõid 2011. aasta alguses Skype’i esimene palgaline töötaja Taavet Hinrikus ja Kristo Käärmann. Tänaseks on ettevõttel 250 töötajat ning selle käive kasvab igakuiselt 15-20 protsenti.

«USAs teenuse avamine on meie jaoks väga oluline verstapost. Me soovime muuta viise, kuidas inimesed üle maailma raha saadavad ning USAs kohal olemine on selle missiooni tähtis osa,» ütles Transferwise´i kaasasutaja Taavet Hinrikus pressiteates.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles