Üle poole mobiilsest andmesidemahust moodustab videovaatamine

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elisa mobiilse andmeside jaotus liikide kaupa.
Elisa mobiilse andmeside jaotus liikide kaupa. Foto: Elisa

Elisa mobiilsidevõrgus moodustab üle 50 protsendi andmesidest Youtube’i ja teiste video voogedastusteenuste kasutamine (vastavalt 30,6 ja 22,6 protsenti).

«Pole põhjust arvata, et need arvud teiste operaatorite võrkudes oluliselt erinevad oleksid,» ütles Elisa Võrgujuht Andrus Kaarelson ajakirjanikele, tutvustades Elisa uut hoonetesiseste võrkude tehnoloogiat. «Võib-olla protsent siia-sinna.» napilt üle viiendiku andmemahust haarab Skype, Instagram ja erinevad heli voogesastused.

Facebooki kasutamine jääb Elisa klientide hulgas kuuendale kohale, jäädes poole protsendiga alla äriklientide VPN liiklusele. Samas moodustab ka Facebooki sisust 80 protsenti pildid ja videod. 

Kuna Elisa uuringute järgi kasutatakse 80 protsenti mobiilse andeside üldmahust hoonete sees, käivitas firma programmi levi parandamiseks just siseruumides. 

Vaata Elisa andmeside jaotuvust lisatud diagrammilt. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles