Tere piimatööstus kolib Tallinnast ära

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põlva Piima osanik ja juhataja Aivar Häelm leiab, et toorpiima hind peab kindlasti langema. .
Põlva Piima osanik ja juhataja Aivar Häelm leiab, et toorpiima hind peab kindlasti langema. . Foto: Margus Ansu.

Põlva Piima minek Kalev Paide tootmise hõlma alla toob kaasa Tere piimatööstuse osalise kolimise Tallinnast Põlvasse, kirjutab

Maaleht

.


AS Tere juhataja Ülo Kivise sõnul on Tere alustanud kolimist Tallinna rendiruumidest Paides ja Viljandis asuvatesse tootmishoonetesse ning plaan on osa tootmisest viia ka Põlva Piima ruumidesse.

Põlva Piim Tootmise suuromaniku ja juhi Aivar Häelmi hinnangul ei mõjuta Põlva Piima müümine AS Kalev Paide Tootmisele põllumehi ega toorpiima kokkuostuhinda. «Piima kokkuostuhind kujuneb rahvusvahelisel turul kujuneva hinna alusel,» lausus ta.

Euroopas on esimesel poolaastal miljon tonni rohkem piima toodetud, see tähendab laias laastus 100 000 tonni pulbrit, millele otsitakse palavikuliselt ostjat. «Enne kui see on maha müüdud ning pakkumine-nõudmine lähevad tasakaalu, ei näe ma mingit varianti kokkuostuhinna tõusuks,» ütles Häelm.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles