Seitse märki, mis viitavad sellele, et oled nõrk juht

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seitse märki, mis viitavad sellele, et oled nõrk juht
Seitse märki, mis viitavad sellele, et oled nõrk juht Foto: PantherMedia

Kui alluvad ei julge ega soovi sinu jutule tulla ning vaba töökoha täitmiseks ei ole su ukse taga pikka järjekorda, on sellel kindlad põhjused, kirjutab Entrepreneur.com.

Isegi, kui oled ettevõtte käibe kasvatamisel, uute klientide leidmisel ja uute toodete või teenuste arendamisel edukas, ei tähenda, et oled ka parim meeskonnajuht. Sellest võivad teada anda seitse järgnevat märki.

Sinu meeskond kannatab pidevalt läbipõlemise tõttu

Ambitsioonikus ja oskus töötajaid tagant kannustada on iga juhi puhul olulisteks eelisteks. Samas tuleb osata endale usaldatud ressursse säästlikult ja efektiivselt kasutada - töötajatelt üha rohkema nõudmine kurnab nad lõpuks välja ning mõjutab pikemas perspektiivis kogu organisatsiooni töökeskkonda ja tulemusi.

Sa väldid raskete otsuste langetamist

Otsus vajab tegemist, kuid sina käid selle ümber nagu kass ümber palava pudru. Otsustamatus võib tuleneda sellest, et sul pole piisavalt enesekindlust või siis piisavalt informatsiooni, et langetatava otsuse õigsuses 100 protsenti kindel olla. Juhul, kui jätad otsuse tegemise viimasele minutile ning vale otsuse korral süüdistad selles olemasolnud informatsiooni- või ajanappust, oled raisanud kõigi nende töötajate aega, kes aitasid sulle võimalikult palju teavet selle probleemi lahendamiseks koguda.

Sa ei anna meeskonnale läbimõeldud suuniseid

Sulle on usaldatud kiireloomuline projekt või ülesanne, kuid sa ei ole korralikult läbi mõelnud, mida täpsemalt ja milliste tegevuste abil on vaja saavutada. Suhtumine «küll me näeme tegevuse käigus, mis saama hakkab» vähendab sinu meeskonna produktiivsust ning selle liikmete usku sinu juhivõimetesse.

Sa naeruvääristad oma meeskonnaliikmeid avalikult

Avalikult naeruvääristavad oma alluvaid ainult nõrgad juhid, soovides tunda ja näidata ennast paremana. Avalik alandamine viib sinu reputatsiooni liidrina kiirelt alla. Sa võid küll arvata, et keegi ütles või tegi midagi rumalat, kuid edasi tuleks anda vaid konstruktiivset kriitikat ning sedagi nelja silma all, mitte kogu meeskonna ees.

Sa ei pea lubadustest kinni

Kui juht lubab midagi, siis ta peab ka sellest kinni pidama. Sellest ei sõltu ainult mingi konkreetne tulemus, vaid ka juhi autoriteet ja reputatsioon nii ettevõttesiseselt kui ka klientide seas. Kui juht annab isiklikult katteta lubadusi ega panusta ise nende täitmisesse, on tihtipeale just tema meeskond see, kes peab kogu kaose likvideerimise ja vabandamisega tegelema.

Sa palud mitmel inimesel eraldiseisvalt ühe ja sama ülesandega tegeleda

See võib küll algul tunduda hea mõttena, kuna hiljem on sul valida mitme variandi vahel ning tõenäosus, et projekti lõpptulemus sind rahuldab, on suurem. Samas, kui töötajad saavad sellest teada, on tulemuseks pettumus ja frustratsioon, kuna oled mitu inimest nende igapäevaülesannete juurest sinu eriprojekti tarbeks eemaldanud ning seejuures vaid ühe inimese töö ja vaev leiab kasutust.

Sa ei anna ausat tagasisidet

Juhtidel võib tekkida kiusatus näidata asju roosilisemana, kui need on, eriti juhul kui sa ei taha inimeste tundeid riivata või neid õnnetuks teha. Pooltõdede edasi andmine töötajaid aga ei arenda. Karmi, kuid õiglase tagasiside andmine on hea liidri tunnuseks. Pikemas perspektiivis oskavad töötajad seda ka hinnata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles