Eesti elanike välisreiside arv kasvas

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reisijad Tallinna lennujaamas Estonian Airi infoleti ees.
Reisijad Tallinna lennujaamas Estonian Airi infoleti ees. Foto: Mihkel Maripuu

2014. aastal külastasid Eesti elanikud välisriike 3,9 miljonil korral ehk 5 protsenti rohkem kui 2013. aastal, teatas Eesti Pank.

Üle kolmveerandi külastustest tehti Euroopa Liidu riikidesse, nende arv kasvas aastaga 4 protsenti, selgus keskpanga mobiilpositsioneerimise abil koostatud statistikast. Iga neljas reis tehti Soome, Lätit aga külastati ligi pool miljonit korda. Läti-külastuste arv kasvas juba viiendat aastat järjest ja ka Portugali külastasid Eesti elanikud 44 protsenti enam kui aasta tagasi.

Horvaatiasse ja Kreekasse tehtud puhkusereiside arv kasvas jätkuvalt (vastavalt 23 protsenti ja 31 protsenti). Pärast eelmiste aastate langust reisiti taas rohkem sellistesse puhkusepaikadesse nagu Araabia Ühendemiraadid (19 protsenti) ja Tai (28 protsenti).

Egiptusesse tehtud reiside arv on vähenenud juba viis aastat ja 2014. aastal kahanes sinna reisijate arv veelgi (11 protsenti). Samuti on vähenenud India populaarsus: külastuste arv sinna kahanes teist aastat järjest ja 2014. aastal tehti kolmandiku võrra vähem India-reise kui 2013. aastal. Varasemast poole vähem külastati ka Ukrainat.

Eesti elanike ühepäevakülastuste arv suurenes aastataguse ajaga võrreldes 7 protsenti ning oli külastuste üldarvust 30 protsenti. Eesti elanike mitmepäevareisid kestsid keskmiselt 4,6 päeva ja olid pisut lühemad kui eelmisel aastal.

Keskpanga teatel ei lange välisriikide külastamiste arv statistikas kokku reiside arvuga. Kuna ühel välisreisil võidakse külastada mitut riiki, on välisreiside arv väiksem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles