Uuring: kiilaspeaga mehi nähakse domineerivate juhtidena

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uuring: kiilaspeaga mehi nähakse domineerivate juhtidena
Uuring: kiilaspeaga mehi nähakse domineerivate juhtidena Foto: PantherMedia

Pennsylvania ülikooli uuringu järgi jätavad kiilaspeaga mehed domineerivama mulje, kui juustega mehed, kirjutab Business Insider.

Pennsylvania ülikooli teadlane Albert Mannes viis läbi kolm eksperimenti, millest ta järeldas, et kiilaspeaga mehed tunduvad kõrvalseisjatele domineerivamad. Näiteks anti uuringus osalejatele anti võrdlevaks hindamiseks kaks pilti, kus ühel on meest kujutatud juustega ning teisel on need digitaalselt eemaldatud. Kiilaspeaga variandi puhul hinnati meest suuremaks, tugevamaks ja domineerivamaks, kui digitaalselt töötlemata ehk juustega pildi puhul.

Lisaks tuli uuringust välja, et mehed, kelle juuksed on hakanud hõrenema, peaksid juhul, kui nad soovivad teiste arvamust oma välimuse kohta parandada, ennast kiilaks ajama.

Mannesi sõnul on uuringu tulemused selgitatavad sellega, et kiilaspäised mehed töötavad USAs tihtipeale traditsiooniliselt maskuliinsetes ametites ning see tekitab inimestes stereotüüpseid assotsiatsioone.

Pea kiilaks ajamisel ei pruugi olla aga alati positiivne mõju mehe välimusele - Mannesi uuringu järgi hinnati meest, kelle juuksed olid fotol digitaalselt eemaldatud, keskmiselt neli aastat vanemaks kui tema originaalfotol. Samuti vähenes juuste eemaldamisega nende füüsiline atraktiivsus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles