Peeter Ross: e-tervis võiks olla Eesti suurim ekspordiartikkel

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Tallinna Tehnikaülikooli e-meditsiini labori juhataja doktor Peeter Rossi hinnangul aitaks telemeditsiini laiem kasutuselevõtmine parandada esmatasandi ravi kättesaadavust ning valdkonnast võiks kujuneda Eesti suurim ekspordiartikkel.

Eesti juhtivad teadusasutused koos meditsiini ning IT valdkonna ettevõtetega on koondunud TeleHealth tehnoloogia arenduskeskusesse (TAK), mille eesmärk on e-tervise tehnoloogiate ning rakenduste ühine arendus ning turustamine rahvusvahelistel turgudel.

«Eesti on suurepärane riik uutele e-tervise tehnoloogiate väljatöötamiseks ning rakendamiseks just tänu oma uuendusmeelsele elanikkonnale, meditsiini- ning IT valdkonnas tegutsevatele spetsialistidele ja teadusasutustele,» märkis Ross.

Tema sõnul saaks TeleHealth TAK-s arendatud tehnoloogiatega leevendada mitmeid tervishoiu probleeme, näiteks oleks võimalik telemeditsiini teenuse abil optimeerida ja muuta efektiivsemaks esmatasandi tervishoiutöötajate tööd.

TeleHealth tehnoloogia arenduskeskuse liikmeteks on Tallinna Tehnikaülikool, Tartu Ülikool, Eesti E-tervise Sihtasutus, Elion, Magnum, Helmes ja mitmed teised IT- ning meditsiinisektori ettevõtted.

E-tervise valdkonda, seal hulgas telemeditsiini, peetakse üheks suurima potentsiaaliga kasvuvaldkonnaks, mille ülemaailmseks turusuuruseks hinnatakse sellel aastal 160 miljardi dollarit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles