Pindi: korteriarendajad kohendavad hindu allapoole

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kakumäe kortermajad.
Kakumäe kortermajad. Foto: kakumaekodu.ee

Lõviosa korterite uusarendusprojektidest on viimase paari kuuga alustanud sooduskampaaniad, lisades hinda köögimööbli või lihtsalt langetanud hindu, teatas Pindi Kinnisvara.

Pindi Kinnisvara juhatuse liikme Peep Soomani sõnul on 50 suuremast Tallinna arendusprojektist hindu viimastel kuudel allapoole kohendanud üle poolte.

«Eelkõige on see halb uudis vanemate korterite müüjatele, sest arendajad reageerivad turul aset leidnud kergele ülekuumenemisele ning liigkõrgeteks kruvitud hindadele kiiremini. Isegi kui nad mõne protsendi jagu hinda alandavad, täidavad nad oma kasumiprogrammi. Samas on see piisav, et järelturu korterite eest ostjad ära napsata,» ütles Sooman.

Soomani sõnul on see ostjatele loomulikult hea uudis, sest hinnad on taskukohasemad.

Markantseima näitena tõi Sooman Vana-Rannamõisa teel Kakumäe kortermajades välja hõigatud lõpumüügi, kus alandati hindu kuni kaheksa protsenti.

«Kui ostja saab uhiuue elamispinna kätte veidi üle 1500 eurose ruutmeetrihinnaga, hakkavad argumendid kaduma, miks osta sama taseme pealt renoveeritud korter sama linnaosa paneelmajja,» ütles ta. «Ma ei väida, et kohe on tulemas suur hinnasula, kuid selge on, et kes tahab täna kinnisvara kiirelt müüa, peab hinna üle vaatama.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles