Naftatööstuses on koondatud juba üle 100 000 töötaja

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naftafirmadele teenustepakkuja Halliburton teatas, et koondab kaheksa protsenti oma töötajatest.
Naftafirmadele teenustepakkuja Halliburton teatas, et koondab kaheksa protsenti oma töötajatest. Foto: SCANPIX

Nafta kiire hinnalangus eelmise aasta lõpus ja selle aasta esimesel kuul on põhjustanud naftatööstuses tõsise kriisi – selles majandusharus on üle maailma on koondatud juba üle 100 000 töötaja.

Ehkki kõige rohkem koondamisi toimub Ameerika Ühendriikides, kus kildanafta tootmise kiire kasv on põhjustanud ka kõige suurema tagasilöögi, kaob naftatööstusega seotud töökohti kogu maailmas, kirjutab Bloomberg.

Näiteks Mehhiko riigile kuluv naftakompanii Petroleos Mexicanos, kelle palgal on 153 000 töötajat lubas töökohad säilitada, soovib aga kokku hoida kaks kuni kolm miljardit dollarit lõpetades terve rida lepinguid, mistõttu kaotavad oma töökoha 8000 lepingupartnerite töötajat, peamiselt sadamalinnas Ciudad del Carmen.

Maailma suuruselt teine naftatööstusteenuste pakkuja Halliburton teatas üleeile, et ettevõte kavatseb koondada kaheksa protsenti oma 80 000 töötajast.  

Põhjameres, kus töötavad peamiselt Šoti ja Norra ettevõtted, on juba kaotatud 11 500 töökohta, konsultatsioonifirma Menon Business Economics hinnangul võib kaduda veel kuni 30 000 töökohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles