Viis nippi enesekindluse suurendamiseks

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viis nippi enesekindluse suurendamiseks
Viis nippi enesekindluse suurendamiseks Foto: PantherMedia

Enesekindlus on ettevõtja jaoks kõige suurem vara. Sellest, kuidas seda alal hoida ja igapäevaselt juurde toota, kirjutab Entrepreneur.com

Reklaami ennast iseendale

Enesekindluse suurendamiseks tuleb parandada iseendale saadetavate sõnumite sisu. Loo nimekiri asjadest, milles oled andekas või osav ning prindi see välja. Selle regulaarne vaatamine aitab hoiduda liigselt oma puuduste peale mõtlemisest. Enda pidev kritiseerimine mingite minevikus tehtud vigade pärast on sama nagu sõita autoga ainult tagasivaatepeeglit kasutades. See toob ainult kahju.

Väldi negatiivseid inimesi

Negatiivsed inimesed üritavad nõrgestada sinu enesekindlust, kuna neil pole ka endal seda piisavalt. Inimestel on tavaliselt piisavalt keeruline võidelda juba iseenda negatiivsete mõtetega, mistõttu ei tohiks end ümbritseda inimestega, kes sinu probleemidele ainult hoogu juurde annavad.

Tee nimekiri viiest motiveerivast tegevusest

Pane kirja viis tegevust, mis suurendavad sinu enesega rahulolu, näiteks trenn, kirjutamine, mediteerimine või koeraga jalutamine ning lisa need oma igapäevarutiini.

Pea päevikut igapäevaste õnnestumiste kohta

Pane iga tööpäeva lõpus märkmikusse kirja kolm asja, millega hakkama saamise üle oled rahul, ükskõik kui ebaolulised need võivad ka tunduda. Järgmisel hommikul loe eilne sissekanne üle.

Paranda oma rühti

Hea rüht aitab suurendada enesekindlust ning jätab sinust ka teistele parema üldmulje.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles