Kuidas saada üle hirmust ülemuse ees?

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuidas saada üle hirmust ülemuse ees?
Kuidas saada üle hirmust ülemuse ees? Foto: PantherMedia

Kui tunned ennast ülemuse läheduses ebamugavalt ja närvilisena, tuleks enesekindluse taastamiseks endale meelde tuletada neid kahte asja, kirjutab Business Insider.

Ära unusta oma väärtust

Sinu identiteet ei ole seotud sinu tööga. Isegi, kui sa peaksid oma töörollist homsel päeval loobuma, oled sa siiski ka indiviidina palju väärt. Kohutava ülemusega igapäevaselt suheldes on seda küll raske meeles pidada, kuid oma väärtust tuleks ikkagi regulaarselt endale teadvustada.

Kuigi võib tunduda, et halva ülemuse otsustest olenevad mitmed asjad sinu elus, üürimaksmisest kuni karjääri edenemiseni, ei tohi unustada et said nende asjadega ka enne selle ülemuse all töötamist hakkama ning seega ei sõltu sinu hakkamasaamine elus tegelikult vaid sellest ühest inimesest.

Ära unusta, et igaüht tuleb austusega kohelda

Oma karjääri jooksul kohtud kindlasti inimestega, kellele meeldib teistega manipuleerida ja neid alandada, paraku võib mõni neist osutuda ka sinu otseseks ülemuseks. Sellistest olukordadest välja tulemiseks tuleb säilitada eneseaustus. Sa ei saa kontrollida seda, kuidas teised inimesed käituvad, kuid sa saad kontrollida oma reaktsioone. Ülemusele või töökaaslastele tuleks selgitada, et oled valmis küll negatiivset tagasisidet saama, kuid see peaks olema konstruktiivne ja edastatud sinu väärikust riivamata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles