Taxify valmistub Uberi tulekuks

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Markus Villig.
Markus Villig. Foto: Peeter Langovits

Taxify, mida peetakse Uberi konkurendiks, teeb juba ettevalmistusi Uberi turuletulekuks. 

Taxify tegevjuht Markus Villig sõnas, et nad teevad ettevalmistusi juba nüüd. «Töötame välja rakendusesisest maksevõimalust, mis Uberil on, ning tegeleme kvaliteedi tõstmisega,» ütles ta, lisades, et kui kvaliteet on kehv, ei aita ükski turunduseelarve.  

Eestis on Uberi ja Taxify lisandväärtus sama, ent Lääne-Euroopas on Uberil edumaa. Nende peamine erinevus on selles, et Taxify pakub teenust litsenseeritud taksodele, sellal kui Uber pakub litsenseerimata taksodega. Erinevalt Eestist on Lääne-Euroopas aga litsentsi saamine kallis protsess. 

Villig näeb, et Uberi mudelil on tulevikku.

«Tulevikus on litsentsiosa vähem oluline. Hindeid antaksegi reitingute ja sotsiaalmeedia kaudu,» märkis Villig. Sellega on pikemas perspektiivis mõttekas kaasa minna, ent praegu on Uber seadustest ees. «Neil on piisavalt raha, et trahvid kinni maksta.»

Villig märkis, et Uberi tulek teeb kindlasti taksosõitjate rahakotid rõõmsaks. «See sunnib hindu veelgi alla laskma. Küsimus on ainult, mis taksojuhtidest nõnda saab.»

Juba praegu kurdavad Tallinna taksojuhid tema sõnul, et neil pole raha isegi bensiini kinnimaksmiseks ning hindade alandamine võib taksojuhid juhtida maksupettuse teele.  

Uberi tegutsemine on toonud taksojuhtide protestilaine pea igas linnas, kus nad on laienenud. Villig ootab seda ka Eestis: «See on ainult aja küsimus, millal protestid tulevad,» ütles Villig.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles