Farmi investeeris 1,2 miljonit uudsesse jogurtiliini

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jogurtiliin Farmi Piimatööstuses.
Jogurtiliin Farmi Piimatööstuses. Foto: Marek Metslaid / Maag Grupp

Farmi Piimatööstus investeeris uude jogurtipakendusliini 1,2 miljonit eurot. Ettevõtte teatel on liin Baltimaades ainus omataoline ja laiendab märkimisväärselt toodangu ekspordivõimalusi.

Farmi Piimatööstuse tegevjuhi Valdis Noppeli sõnul on uue pakendamisliini sisseseadmine tähtis verstapost kodumaise piimatööstuse ajaloos. «Lisaks toiduaine koostisele ja maitsele pööravad Eesti inimesed suurt tähelepanu ka pakendile, eriti veel siis, kui see võimaldab rohkem väärt toidukraami kätte saada,» rääkis Noppel. «Uuest 1-kilogrammisest pakist saab kätte rohkem jogurtit kui tavapärasest sama suurest kartongpakendist.»

Võrreldes seniste pakenditega on uued pakendid ettevõtte teatel kasutajasõbralikumad ja keskkonnasäästlikumad, võimaldades pakist rohkem jogurtit kätte saada ning vähendades raiskamist.

Farmi teatel laiendab uus pakend märkimisväärselt ettevõtte ekspordivõimalusi. Farmi Piimatööstuse tegevjuhi Valdis Noppeli sõnul moodustas eksport 2014. aastal ettevõtte käibest ligikaudu 8 protsenti ja peamisteks sihtriikideks olid Läti, Leedu ning Soome.

«Uuel liinil toimub pakendi formeerimine ja toote villimine ülerõhu all olevas steriilses keskkonnas, mis omakorda tagab piimatoodete pikema säilivusaja. See annab võimaluse laiendada ja alustada laiendatud tootevaliku kaudu müüki ka kaugemal. Uute eksporditurgudena näeme lähiajal teisi Skandinaavia riike nagu Rootsi ja Taani,» selgitas Noppel.

Farmi Piimatööstus kuulub Eesti kapitalil põhinevasse toiduainete tootmise ja müügiga tegelevasse kontserni Maag Grupp, kuhu kuuluvad ka AS Rannarootsi Lihatööstus ja AS Maag Konservitööstus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles