Lux Express investeerib üle viie miljoni Poola turule laienemisse

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lux Express.
Lux Express. Foto: Lux Express

Bussioperaator Lux Express investeerib aasta jooksul Poola turule laienemisse üle viie miljoni euro; esimene bussiliin Poolas avatakse märtsis.

Lux Express alustab märtsi alguses Varssavi-Krakovi bussiliiniga opereerimist Poola siseturul. Enam kui viie miljoni eurone investeering uuele turule sisenemiseks tugineb viimase kahe aasta tugevatele majandustulemustele, teatas ettevõte.

«Poola turul valitseb hetkel tühimik odavbussifirmade ja kõrgema hinnaklassiga rongi-lennuki vahel ning just sellesse segmenti sobitub Lux Express kliendile pakutava mugava ja kvaliteetse teenuse ning mõistliku hinnaga,» ütles Lux Express Grupi juhatuse esimees Hannes Saarpuu. «Alates 5. märtsist avame bussiliini Poola kahe suurema linna Varssavi ja Krakovi vahel, kus Lux Expressi bussid teevad mõlemas suunas igapäevaselt seitse väljumist.»

Saarpuu sõnul on Varssavi-Krakovi liin esimene samm Poola siseturul, kuhu investeeritakse 2015. aasta jooksul üle viie miljoni euro. Seni on Lux Express Poola turul tegutsenud läbi oma Simple Express kaubamärgi rahvusvaheliste liinide.

«Näeme tulevikus laienemisvõimalusi ka mujal Poolas – linnadesse nagu Gdansk, Poznan, Wroclaw, Lodz jm,» märkis Saarpuu. «Suve alguseks opereerib Poola siseliinidel 15 Lux Express bussi.»

Saarpuu sõnul lõi suurele Poola turule sisenemiseks aluse ettevõtte viimaste aastate edukas majandustegevus. 2014. aastal kasvas Lux Express Grupi reisijate arv nii uute rahvusvaheliste kui ka Eesti-siseste bussiliinide toel ligi 2,3 korda 1,65 miljoni reisijani.

Lux Express Grupi käive oli eelmisel aastal 21 miljonit eurot ja kasum 2,5 miljonit eurot. 2014. aasta käive ületas aasta varasemat ligi seitsme miljoni euro võrra ja kasum kasvas 1,1 miljoni euro võrra.

Ettevõtte teatel toetas jõulist kasvu märkimisväärselt Eesti siseliinide äri omandamine 2014. aasta alguses. Saarpuu sõnul näitab kogemus Eesti siseliinidelt, et Lux Express on ka riigi doteeritud rongioperaatoriga konkureerides suutnud klientide usaldust hoida ja reisijate arvu kasvatada.

Kõigist Lux Expressi reisijatest moodustasid Eesti siseliinidel reisijad 2014. aastal ligikaudu poole ning kokku kasvas neil liinidel reisijate arv üheksa protsenti.

«Möödunud aastal avatud uued Helsingi-Peterburi, Vilnius-Varssavi-Praha ning Riia-Moskva ja Tallinn-Moskva liinid on näidanud nõudluse olemasolu neil suundadel ning reisijad on uue teenuse hästi vastu võtnud,” ütles Saarpuu. «Samuti kasvavad jätkuvalt Balti suunad – Tallinnat, Riiat ja Vilniust ühendavatel liinidel kasvab pidevalt ärireisijate hulk, kes hindavad võimalust kogu reisile kuluva aja vältel mugavalt tööd teha.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles