Ülipopulaarne taksoteenus Uber plaanib Eestisse laieneda

Kadri Hansalu
, majandustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uberi nutirakendus
Uberi nutirakendus Foto: SCANPIX

Maailma üks edukaimaid idufirmasid, alternatiivset taksoteenust pakkuv Uber otsib Tallinnasse töötajaid, mis tõenäoliselt tähendab, et ettevõttel on tõsine plaan siia laieneda.

Uberi kodulehel on kirjas, et nad otsivad Tallinnasse kolme töötajat – kohalikku turundusjuhti, tegevjuhti ja logistikaspetsialisti.

Neli aastat tagasi asutatud nutirakendusepõhine transpordi- ja taksoteenus Uber tegutseb üle maailma 250 linnas ning viimaste hinnangute järgi on ettevõtte väärtuseks lausa 40 miljardit dollarit.

Uber teeb koostööd autojuhtidega, kelle teenuseid saavad kliendid tellida Uberi rakenduse kaudu ning kes maksavad oma sissetulekust 5-20 protsenti ettevõttele.

Samas on firma pidanud maadlema ka erinevate riikide regulaatorite ja tavapäraste taksoteenuste osutajate visa vastupanuga, kes viitavad konkurentsi- ja turvareeglite rikkumistele. Hetkel on ettevõtte kohtuvaidlusi pidamas Belgias, Prantsusmaal, Saksamaal, Hollandis ja Hispaanias, Saksamaal ja Hispaanias on Uberi kasutamine keelatud.

Lisame Uberi kommentaari Tallinna tulemise kohta esimesel võimalusel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles