Eesti Meedia suuromanik ostab poole Apollo poeketist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Apollo juht Mauri Kristjan Dorbek.
Apollo juht Mauri Kristjan Dorbek. Foto: Mihkel Maripuu

MM Grupp kontserni kuuluv investeerimisettevõte UP Invest OÜ, mis on ka Postimeest omava Eesti Meedia suuromanik, omandab 50 protsenti Apollo Holding OÜ-st.

Apollo on Eesti kapitalil põhinev suurim raamatu- ja meelelahutuskaupluste kett, mis hõlmab 14 poodi Tallinnas ja teistes suuremates keskustes üle Eesti. Ettevõtte lõppenud aasta käive oli 14,5 miljonit eurot ja ettevõttes töötab kokku 195 töötajat.

UP Investi juhi Kristjan Vilosiuse sõnul on UP Investi jaoks tegemist ühe sammuga pikaajalises strateegias suurendamaks jaeäri osakaalu firma investeerimisportfellis. «Apollo on kaasaegse ja tugeva kontseptsiooniga ning hästi juhitud ettevõte. Tehinguga kaasnevalt ei toimu muudatusi ettevõtte juhtkonnas,» kommenteeris Vilosius. 50 protsenti ettevõttest jääb endiselt Apollo Holdingu endiste omanike valdusse.

Apollo tegevjuhi Mauri Dorbeku sõnul näeb ta suurt potentsiaali koostöös nii Magnumi apteegivõrgustikuga kui Eesti Meedia ja BNS Groupiga. «Magnum opereerib Apotheka kaubamärgi all tegutsevat tugevat apteegiketti Eestis. Apollol on samuti kaasaegse kontseptsiooniga jaekaubanduse võrgustik. Siin näeme koostöövõimalusi, kuid konkreetsetest plaanides on täna veel natuke vara rääkida,» ütles Dorbek.

Tema sõnul näeb ta sünergiavõimalusi ka Eesti Meedia ettevõtete ja Apollo vahel. «Samuti ei välistaks ma ühiseid arendusi koostöös BNS Akadeemiaga kui uue ja innovatiivse tegijaga konverentsiäris. Nimetatud ettevõtetel on suured ambitsioonid Eesti jaeturul ja üheskoos saame areneda veelgi kiiremini,» kommenteeris Dorbek.

Tehingu käigus ostab UP Invest OÜ 50 protsenti Apollo Holding OÜ-st ehk Apollo raamatu- ja meelelahutuskaupluste ärist. Apollo Kinod OÜ ja Apollo Kohvikud OÜ ei ole antud tehingu osa.

Ostja poolelt nõustas tehingut advokaadibüroo Eversheds Ots & Co ning müüja poolelt advokaadibüroo Borenius. Pooled ei avalikusta tehingu hinda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles