Viis äritõde, mis tänapäeval enam ei kehti

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui noored töötajad tunnevad, et nende ideid hinnatakse, on nad motiveeritud ka rohkem ja tulemuslikult tööd tegema.
Kui noored töötajad tunnevad, et nende ideid hinnatakse, on nad motiveeritud ka rohkem ja tulemuslikult tööd tegema. Foto: PantherMedia

Ükskõik, kas sa oled kogenud tippjuht või alles alustav ettevõtja, need viis muutunud reeglit tuleks tänapäevases töökeskkonnas kindlasti kõrva taha panna, kirjutab Entrepreneur.com.

Noored töötajad peavad ennast nullist üles töötama

Äsja ülikoolipingist tulnud töötajatele on ikka antud tüütuid ülesandeid nagu kohvi valmistamine ning koosolekutel vaikselt nurgas märkmete tegemine. Tänapäeval on uue tehnoloogia areng teinud noortest töötajatest aga üliolulise vara. Jah, keegi peab valmistama koosolekuruume ette ja Exceli tabeleid täitma, kuid noori töötajaid tuleks kindlasti kaasata ka probleemide lahendamisse, kuna nad oskavad tihti läheneda neile uudse nurga alt ning mõelda väljaspool traditsioonilisi piire. Kui noored töötajad tunnevad, et nende ideid hinnatakse, on nad motiveeritud ka rohkem ja tulemuslikumalt tööd tegema.

Ära räägi rahast

Tänapäeval räägivad töötajad julgelt oma palganumbrist ning samuti on oluliseks saanud soolise palgalõhe likvideerimine. Kui sa maksad oma töötajatele väljateenitud palka ning selgitad põhjalikult ettevõtte preemiapoliitikat, ei tohiks neil olla millegi pärast nuriseda.

Sotsiaalmeedia ja töö ei käi kokku

Kas sa suudad uskuda, et mõned ettevõtted on ikka veel oma kontoriarvutitest blokeerinud Facebooki? Sotsiaalmeedia puhul on võtmesõnaks oma töötajate usaldamine. Tegelikult võib see ka mitmel viisil kasu tuua – näiteks, kui töötajad kajastavad sotsiaalmeedias vabatahtlikult oma tööandja edukaid ettevõtmisi, on see ettevõttele suurepärane turundus- ja mainekujundusnipp.

Töö toimub üheksast viieni kontoris

Traditsioonilised töötunnid surid välja koos sülearvutite ja muude mobiilsete seadmete laiema levikuga. Kuna meile saab lugeda ja neile vastata käigu pealt, pole ühtegi põhjust, miks töötajad ei võiks alustada oma tööpäeva näiteks kohvikus või lahkuda juba kell neli kontorist, et trenni minna. See kõik on seotud jällegi usaldusega – töötajad peavad teadma oma ülesandeid ja tähtaegu, millal need peavad olema sooritatud.

Parimatel töötajatel on kuhjaga kogemusi ja plaan järgmiseks viieks aastaks

Tänapäeval rõhutatakse noortele töötajatele pidevalt, et nad peaksid tegema tööd, mida nad armastavad. Nad ei usu, et ühes töökohas tuleks püsida aastaid või, et oma karjääri tuleks pikalt ühel kindlal alal ette planeerida.

Kui inimene, kellel on aastane töökogemus reklaami vallas, kandideerib hoopis firma äriüksusesse, võiks talle võimaluse anda. Töötaja, kes teeb midagi, mida ta armastab, jõuab palju paremate tulemusteni, kui inimene, kes teeb midagi ainult seetõttu, et tal on sellel alal kogemusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles