Kreeka valitsus seisab silmitsi reaalsusega

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kreeka peaminister Alexis Tsipras (vasakul) oli eile optimistlik ja ütles Viinis kohtudes Austria kantsleri Werner Faymanniga, et ta ei näe põhjust, miks Euroopa Liit ei võiks Kreeka abiprogrammi suhtes kokkuleppele jõuda.
Kreeka peaminister Alexis Tsipras (vasakul) oli eile optimistlik ja ütles Viinis kohtudes Austria kantsleri Werner Faymanniga, et ta ei näe põhjust, miks Euroopa Liit ei võiks Kreeka abiprogrammi suhtes kokkuleppele jõuda. Foto: AP/Scanpix

Kreeka uus valitsus asus oma peamise valimislubaduse, kasinuspoliitikast loobumise ja tingimuste ülevaatamise nimel tööd tegema pikalt venitamata, sest aega on väga napilt.

Kohe pärast valimisvõitu suundus Euroopasse ringkäigule vastne peaminister Alexis Tsipras, eelmisel nädalal tuuritas Euroopa pealinnades rahandusminister Yanis Varoufakis. Kui esialgu tundusid kohtumised Euroopa pealinnades üsna lootustandvad, siis kohtumised Euroopa Keskpanga juhi Mario Draghi ja Saksamaa rahandusministri Wolfgang Schäublega purustasid illusioonid. Saksamaal ta mõistmist ei leidnud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles