Kreeka rahandusminister: euro võib kaardimajana kokku kukkuda

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kreeka rahandusminister Yanis Varoufakis.
Kreeka rahandusminister Yanis Varoufakis. Foto: ARIS MESSINIS / AFP

Juhul kui Kreeka peaks euroalast lahkuma, võib euro nagu kaardimaja kokku kukkuda, hoiatas Kreeka rahandusminister Yanis Varoufakis.

«Kreeka lahkumine euroalast meie plaanidesse ei kuulu, kuna me usume, et Kreeka on nagu kaardimaja kaart, mille väljatõmbamisel ülejäänud maja kokku variseb,» ütles Varoufakis Itaalia raadiojaamale RAI, vahendab BNS.

Varoufakis on pahandanud Itaalia rahandusministrit Pier Carlo Padoan väitega, et Itaalia suure riigivõla probleemid sarnanevad Kreeka omadega.

«Itaalia ametiisikud on mulle tunnistanud, et oleksid valmis Kreekat toetama, kuid ei saa tõtt rääkida, kuna kardavad Itaalia pankrotti ega taha pahandada Saksamaad,» väitis Kreeka rahandusminister.

Padoan lükkas Varoufakise väite ümber ja väitis, et Itaalia saab oma võlaga hakkama. Itaalia riigivõlg moodustab 130 protsenti sisemajanduse koguproduktist ja Kreeka oma 175 protsenti.

Padona ütles ajakirjanikele, et Itaalia püüab leida Kreeka olukorrale lahendust ning et tal ei ole Varoufakisega vastuolusid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles