Venemaa tühjeneb välismaalastest

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kreml.
Kreml. Foto: SCANPIX

Venemaalt voolab välja enneolematul hulgal välismaalasi. Valitsuse andmetel viibis riigis jaanuari seisuga 417 000 välismaalast vähem, kui mullu samal ajal – 4,7 protsenti kukkumist.

Andmete hulka pole arvatud Ida-Ukrainast Venemaale põgenenud inimesi, kirjutab Financial Times.

Mitmete läänemaade kodanikest on lahkunud lausa kolmandik. Nii on sakslaste arv Venemaal langenud 31 protsenti võrra 240 113 peale. Ameeriklasi on jäänud vähemaks 36 protsendi ja britte 38 protsendi jagu. Hispaanlaste vastav protsenti on 41.

Vene statistika on liiga läbipaistmatu eristamaks selgelt, kes lahkub ja miks. Statistikaameti andmetes sisalduvad nii turistid, eraviisilised külastajad, ärireisijad, firmajuhid kui töölised.

Ettevõtjate sõnutsi olevat aga ilmne, et lahkujate seas on palju lääne firmade juhtivtöötajaid.

Tempokalt on Venemaa kaotamas oma atraktiivsust ka inimete jaoks endistest «liiduvabariikidest». Läinud aastaga on usbekkide arv Venemaal kahanenud enam kui 100,000 võrra. Ka sellistest maadest nagu Tadžikistan on tulijate hulk dramaatiliselt langenud.

Lisaks Ukraina põgenikele on Venemaale saabujate seas tõusuteel vaid valgevenelaste ja hiinlaste numbrilised näitajad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles