Tänasest on avatud uus rakendus tulu- ja sotsiaalmaksu deklareerimiseks

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Alates tänasest on võimalik e-maksuametis/e-tollis täita tulu- ja sotsiaalmaksudeklaratsioone (TSD) uues rakenduses, mis peaks raamatupidajal andmete sisestamise kiiremaks tegema. 

Maksu- ja tolliameti maksude osakonna juhataja Evelyn Liivamägi sõnul arvutab uus TSD rakendus erinevalt eelmisest kõik maksukohustused automaatselt, raamatupidajal pole tarvis muud kui õiged algandmed sisestada või rippmenüüdest valida.

«Seoses üleminekuga uuele rakendusele oleme arvestanud ka võimalusega, et ettevõtjad ei pruugi deklaratsioone jõuda õigeks ajaks esitada. Deklaratsiooni hiljem esitamisel palume siiski kinnipeetud ja tasumisele kuuluvad maksud õigeaegselt tasuda, sel juhul ei teki intressikohustust,» rääkis Liivamägi.

Jaanuari deklaratsioonide esitamisega hilinemisel ei saada maksuamet meeldetuletusi enne veebruari lõppu. «Kui deklaratsiooni tähtaegse esitamisega on raskusi ka peale veebruari, palume maksuhalduriga ühendust võtta ja koostöös leiame lahenduse,» lisas Liivamägi.

Deklaratsiooni saab esitada e-maksuametis/e-tollis käsitsi sisestades või failist laadidest. Deklaratsiooni saab laadida xml-failist ühe failina või lisade kaupa. Lisaks on lisasid 1 ja 2 ning vormi INF1 võimalik laadida ka csv-failist peale deklaratsiooni moodustamist. Deklaratsiooni andmed saab endale e-maksuametist/e-tollist ka arvutisse laadida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles