Euroopa toetab noorte töötuse vähendamist miljardi euroga

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töötus
Töötus Illustratsioon: Indrek Sammal

Euroopa Komisjon (EK) tegi kolmapäeval ettepaneku eraldada 2015. aastal miljard eurot noorte tööhõive parandamiseks, abi peaks jõudma kuni 650 000 nooreni.

«Toetame liikmesriikide meetmeid ligikaudu miljardi euroga, et noored leiaksid töökoha, läheksid õppima või praktikale,» ütles euro ja sotsiaaldialoogi eest vastutav asepresident Valdis Dombrovskis pressiteates, vahendab BNS.

Tööhõive, sotsiaalküsimuste, oskuste ja töötajate liikuvuse volinik Marianne Thyssen lisas, et praegu ei leia rohkem kui viiendik tööturul olevatest noortest tööd ja see on lubamatu.

Kuni miljardi euro suuruse toetusega suurendatakse eelrahastamist , mida liikmesriigid saavad noorte tööhõive edendamiseks, kuni 30 korda.

Uute töökohtade loomisest hoolimata on noortel tihti raske tööturule edukalt siseneda ja seepärast keskendub noorte tööhõive algatus eelkõige noorte tööhõivele ja väljaõppele. Kõik liikmesriigid on liitunud noortegarantii algatusega, mille eesmärk on tagada, et nelja kuu jooksul pärast kooli lõpetamist või töökoha kaotamist leiavad alla 25-aastased noored töö, väljaõppe- või praktikakoha.  

Kolmapäeval esitatud ettepanekuga aidatakse seda garantiid ellu viia kooskõlas kohustustega, mille komisjon on võtnud oma 2015. aasta tööprogrammis.

Ettepanekuga suurendatakse noorte tööhõive algatuse eelrahastamise määra 2015. aasta eelarves 1–1,5 protsendilt 30 protsendile.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles