Konesko juht toob eestlased Soomest koju tagasi

Andres Reimer
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart-Järvo Hirtentreu
Mart-Järvo Hirtentreu Foto: Dmitri Kotjuh

Kesk-Eestisse rahvusvahelise läbilöögivõimega Konesko elektrimootorite tehase rajanud Mart-Järvo Hirtentreu, kes sai ettevõtluse edendamise eest presidendilt Valgetähe IV klassi teenetemärgi, kujundab tänavu oma ettevõtte tööstuselektroonika tootjaks.

Mart-Järvo Hirtentreu:

Ma usun, et president märkas minu ettevõtet, sest oleme juba 22 aastat stabiilselt töötanud. Peame kinni partneritele antud lubadustest, maksame töölistele korralikult palka. Stabiilsuse kõrval oleme alati püüdnud ka teha olulisi samme, et ettevõtte konkurentsivõimet tõsta.

Kui praegu toodab Konesko peamiselt elektrimootoreid ja kraanade detaile, siis tänavu hakkame tootma juba astme võrra keerulisemaid asju – elektrimootorite juhtimisseadmeid.

Selleks võtame juba olemasolevale 360-le inimesele juurde kuni 20 uut töötajat. Pooled nendest on insenerid-tehnoloogid. Teise poole jagu võimaldame tublimatel töötajatel hakata tegema varasemast keerulisemaid tooteid – teha ettevõtte sees karjääri.

Kuigi ma ei näe, et Konesko võiks hakata ise oma nime all kraanasid tootma, olen seadnud eesmärgiks võimalikult kõrge lisandväärtusega toodete valmistamise.

Mul on hea meel, et minu ettevõte pakub huvi headele eestlastest spetsialistidele, kes on valmis isegi loobuma senisest tööst Soomes ja kolima oma kodu Tallinna lähedalt Järvamaale. Tänavu oleme leidnud juba kaks sellist spetsialisti.

Olen veendunud, et noortele inimestele pakub masinaehitus palju ning varem selle eriala omandanud inimesed on valmis õpitud oskusi kasutama hakkama, kui meil Eestis selleks vaid võimalusi avaneb.

Kui ma 1997. aastal, kohe pärast ülikooli lõpetamist ostsin Koerus autoremondi tehase, siis eeldasin, et saan tänu suurtele tootmishoonetele ja õppinud tööjõule efektiivselt edasi minna. Pean tunnistama, et ma pole pidanud pettuma ning olen veendunud, et Kesk-Eestis on tööstuse arendamiseks väga head väljavaated.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles