5 oskust, mis teevad sinust hea juhi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
5 oskust, mis teevad sinust hea juhi
5 oskust, mis teevad sinust hea juhi Foto: PantherMedia

Entrepreneur.com soovitab kõikidel juhtidel arendada neid viit oskust, mis aitavad kaasa ettevõttesisese sünergia ja positiivse keskkonna tekkimisele.

Kuulamisoskus

Efektiivsed juhid kuulavad selleks, et mõista; teevad enne rääkimist pause, panustavad igasse vestlusesse 100 protsenti oma tähelepanust ja oskavad aru saada ka inimeste kehakeelest.

Moraalne julgus

Lihtsalt öeldes: hea juht käitub õigesti ka siis, kui võib tunduda, et on ka lihtsamaid ja kiiremaid viise mingi olukorra lahendamiseks. Eetiliselt korrektse tee valimine tasub end pikemas perspektiivis alati ära.

Paremate küsimuste esitamine

Hea juht oskab õigete küsimuste esitamisega koguda meeletul hulgal informatsiooni, ilma, et peaks ise palju rääkima.

Selline lähenemine võidab ka töötajate poolehoiu, kuna sind nähakse kui juhti, kes mõistab teiste perspektiive ja hoolib ka teiste arvamusest.

Toe pakkumine

Teeni neid, keda sa juhid, mitte vastupidi. Osa sinu tööst juhina on leida takistused oma töötajate töös, need eemaldada ja seejärel aidata neil saavutada seatud eesmärke.

Kontrolli vähendamine

Kuigi iga juhi töös on hetki, mil ohjad tuleb selgelt enda kätte võtta, on tihtipeale kasulikum töötajate usaldamine ning kontrolli vähendamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles