Kikka: tunnustus kohustab mind veel rohkemaks

Kadri Hansalu
, majandustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Samelini juht ja enamusosanik Leida Kikka näitab kolme karva sõdurisaapaid. Pruunid on toodetud spetsiaalselt näidiseks Briti armeele, musti ja beeže kasutavad Eesti sõdurid.
Samelini juht ja enamusosanik Leida Kikka näitab kolme karva sõdurisaapaid. Pruunid on toodetud spetsiaalselt näidiseks Briti armeele, musti ja beeže kasutavad Eesti sõdurid. Foto: Margus Ansu

Presidendi teenetemärgi pälvinud Eesti kapitalil põhineva pikaajaliste jalatsitootmise traditsioonidega Samelin AS enamusomanik Leida Kikka ütles tunnustust kommenteerides, et palju on veel ära teha.

«See on väga väga suur tunnustus. Olen jahmunud. Ma olen väga tänulik, et mind on tunnustatud, aga nii palju on veel ära teha. Südamest tahaks veel enamat teha,» rääkis Kikka. «Ma olen väga suur Eesti patrioot. See kohustab mind veelgi rohkem panustama Eestile ja Eesti heaks.»

Kikka arvas, et sai tunnustuse tõenäoliselt eelkõige tänu panustamisele militaarvallas. «Oleme edukalt militaarmessidel tutvustanud Eestit ja Eesti militaartooteid. Eks täna on militaar ka päevakorral rohkem. Me oleme ka Eesti kaubamärk,» kirjeldas Kikka.

Kunagi tegi Samelin allhanget, kuid tänaseks ollakse end üles töötanud ja neil on juba oma turvakollektsioon. Mitu aastat kannavad Samelini jalatseid juba ka Eesti sõdurid ja politseinikud.

Järgmisena tahetakse välja arendada veel üks turvakollektsioon ja osaleda messidel. Lisaks püütakse juba ka teiste riikide hankeid. «Tootearendus on põhiline, millega me tegeleme ja tahame jõuda selleni, et Eesti firmad ikkagi eelistaks eestimaist. Nüüd meil on mida pakkuda,» ütles Kikka.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles