LHV Pank avab Lätis filiaali

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
LHV Panga juhatuse esimes Erki Kilu.
LHV Panga juhatuse esimes Erki Kilu. Foto: Peeter Langovits

Läti finantsinspektsioon andis esmaspäeval LHV Pangale loa avada Lätis filiaal, teatas pank.

Pärast loa saamist alustas LHV Pank Läti filiaali juriidilise registreerimisega. Läti filiaal vőtab LHV Pangalt Lätis üle kõik kliendid, töötajad ja lepingulised suhted.

Seni on LHV Pank Lätis tegutsenud registreeritud piiriülese teenuse pakkujana ja võimaldanud klientidele vaid investeerimisteenuseid. Filiaali asutamine võimaldab pakkuma hakata ka pangateenuseid nagu hoiused, arveldused ja pangakaardid.

LHV Panga Läti filiaali juhiks saab Maris Rambaks, kes on töötanud ja juhtinud LHV Panga Läti kontorit alates 2005. aastast.

«Euro kasutuselevõtt Lätis eelmisel aastal ning asjaolu, et nii Eesti kui ka Läti kuuluvad nüüd Euroopa ühtsesse euromaksete süsteemi SEPA, on muutnud pangateenuste pakkumise Lätis märkimisväärselt lihtsamini teostatavaks,» ütles LHV Panga juhatuse esimees Erki Kilu. «Ka Lätis on meie kliendid aktiivsed inimesed, kes tegelevad ettevõtluse ja investeerimisega. Pangateenuseid hakkame neile pakkuma samadel tingimustel nagu Eestis.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles