Saku hakkab Soome pubides Rocki müüma

Hetlin Villak-Niinepuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õlu.
Õlu. Foto: SCANPIX

Soome alkoholitootja Sinebrychoff, mis kuulub Sakuga samasse gruppi, lisab House of Beer õllevaatide valikusse ka Rocki, mida hakatakse pakkuma umbes 150 müügikohas.

Saku Õlletehase müügidirektor Margus Kasteini sõnul on Soome nende jaoks strateegilise tähtsusega turg.

Kuna Sinebrychoff ja Saku on mõlemad Carlsberg Grupi ettevõtted on neil omavahel ka tihe koostöö toodete müügi- ja turunduse valdkonnas.

Saku tooteid müüakse  müügidirektori sõnul põhjanaabrite jaekaubanduses edukalt, sest Saku Originaal on enimmüüv välismaine õllebränd ning Saku kõige tuntum kaubamärk Soomes.

Kuna aga Soome turul jaguneb õllemüük kolme peamise kanali vahel, kuhu kuuluvad super- ja hüpermarketid (kuni 4,7 protsendilise alkoholisisaldusgea õlled), riiklik monopol Alko (üle 4,7 protsendilise  alkoholisisaldusega õlled) ja Horeca sektor (ehk hotellid, restoranid, kohvikud), siis oli Kasteini sõnul neile strateegiliselt oluline ka viimasesse sektorisse jõuda.

«Kuna alkoholikaubandus on sealmail tugevalt reguleeritud ja Soome pubi- ja restoranikultuur on küllaltki erinev Eesti omast, moodustab Horeca sektor umbes 30 protsenti kogu õlleturust, samas kui Eestis on vastav näitaja umbes kümme protsenti. Seega on Horeca kanal õlletarnijatele väga oluline müügi ja turunduskanal, mis avaldub Eestiga võrreldes palju laiemas õllede sortimendis,» selgitas ta.

Kasteini sõnul on nad koos Sinebychoffiga juba mõnda aega töötanud selle nimel, et saada mõni Saku õlu Soome Horeca klientide sortimenti.

Rock äratas sealsetes klientides suurt huvi ning õlle müüki alustati septembris umbes 150 müügikohas. Suuremas osas on need traditsioonilised pubid ja õllebaarid.

«Esialgu müüme detsembrini, pärast seda teeme kokkuvõtted ja otsustame edasiste sammude osas,» sõnas Kastein ja lisas, et teatavasti planeeritakse Soomes sortimenti vähemalt kuus kuud ette.

Üheks Saku eesmärgiks on õlle pubidesse müüki paiskamisega saada klientide ja tarbijate tagasisidet ja hinnangut Rocki kohta.

«Kui tarbijad kiidavad toote heaks, siis on meil hea võimalus müüa Rocki Originaali kõrval ka Soome jaekaubanduses.»  

Soome riikliku alkoholimonopoli Alko sortimendis on esindatud kõik Saku tuntumad õlled, muuhulgas Originaal, Rock, Kuld, Hele, Tume, Porter jne.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles