Eesti Energia tütarfirma hakkab konstruktsioone ehitama uue materjaliga

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Xylan-tehnoloogia
Xylan-tehnoloogia Foto: Eesti Energia

Täna tutvustatud uue Xylan-tehnoloogiaga laiendab Eesti Energia Tehnoloogiatööstus oma tegevust süvamere konstruktsioonide tootmisel. Xylan-tehnoloogia juurutati Tehnoloogiatööstuses koostöös võtmepartneri Aker Solutions ASAga.

Xylan annab võimaluse vahetada mitmed traditsioonilised protsessid välja tõhusamate ja seeläbi ka keskkonnahoidlikumate tegevuste vastu. «Kuna hõõrdumine on Xylani puhul väga väike, siis saab selle abil luua ka suuri, kuni kolmemeetrise diameetriga, pöörlevaid seadmeid ilma kuullaagriteta,» selgitas Eesti Energia Tehnoloogiatööstuse juhatuse esimees Otto Richard Pukk pressiteates.

Tema sõnul kasutatakse Xylanit edukalt erinevates valdkondades autotööstuse pisidetailidest kuni suurte õli- ja gaasitööstuse konstruktsioonide tehnoloogiliste lahendusteni välja. «Uudne Xylan-tehnoloogia viib meie tootmise uuele tasemele. Rakendame Xylanit eelkõige koostöös Aker Solutionsiga, kelle tellimusel toodame näiteks süvameres kasutatavaid konstruktsioone,» rääkis Pukk.

Eesti Energia Tehnoloogiatööstus tegutseb rahvusvaheliselt Enefiti kaubamärgi all metallkonstruktsioonide, energeetika- ja tööstusseadmete valmistajana. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles