Maksuamet pitsitab jõulisemalt suuri võlglasi

Kadri Hansalu
, majandustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maksu- ja tolliameti peadirektori asetäitja Egon Veermäe (vasakul) ja peadirektor Marek Helm.
Maksu- ja tolliameti peadirektori asetäitja Egon Veermäe (vasakul) ja peadirektor Marek Helm. Foto: SCANPIX

Maksuameti peadirektori asetäitja Egon Veermäe ütles eelmist aastat kokkuvõtval pressikonverentsil, et eelmisel aastal tegelesid nad eriti jõuliselt suurte maksuvõlglastega, kelle käes on ¾ kogu maksuvõlast.

«Põhiprobleem on neljas protsendis maksuvõlglastest, kelle käes on maksuvõlast ca 75 protsenti. Sellepärast oleme me jõulisemad pankrotimenetlustes, esitame rohkem pankrotiavaldusi. Eelmisel aastal hakkasime taotlema ka pankrotiseaduse alusel ärikeeldu. Tänaseks peaks esimene olema kantud ka majandustegevuse registrisse,» kirjeldas Veermäe.

See on Veermäe sõnul suund, mida nad jätkavad ka sel aastal. «Põhisõnum on see, et kui sa tahtlikult jätad oma kohustused täitmata, siis riik tuleb neid asju uurima, kas vastutusmenetluse või pankrotimenetluse kaudu,» lisas Veermäe.

Maksuvõlg on aastaga vähenenud 37 miljoni euro võrra 238 miljoni euroni. Maksuvõlglaste arv vähenes 10 768 isiku võrra. Samas eelmisel aastal teatatud maksukohustustest tasuti suisa 99,57 protsenti.

Kokku esitas mullu amet 46 pankrotihoiatust isikutele, kelle maksuvõlg kokku oli 4 miljonit eurot ja mille tulemusel laekus 1,5 miljonit eurot. Kohtusse esitati 27 pankrotiavaldust, mille puhul maksuvõlg kokku oli 5,8 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles