Danske sulgeb Eestis pooled kontorid ja koondab töötajaid

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Danske Banki juhatuse esimees Aivar Rehe.
Danske Banki juhatuse esimees Aivar Rehe. Foto: Liis Treimann

Danske Eesti plaanib sel aastal sulgeda pooled esindused ning selle võrra vähendada töötajate arvu, teatas ettevõte pressiteates.

«Seoses ümberpositsioneerimisega koondab Danske Bank Eestis käesoleval aastal ligikaudu 80 töötajat. See tähendab töötajate lahkumist ennekõike esindustes, muudatus ei puuduta Danske Capitali töötajaid,» selgitas Danske banki tegevjuht Aivar Rehe. «Danske Bank Groupi strateegia on Balti riikides fokusseerida ettevõtete panganduse teenindamisele, hõlmates nii Põhjamaade kui ka kohalikke ettevõtteid. Danske Bank Group investeerib ühtsesse Balti äri- ja IT-lahendusse ligi 15 miljonit eurot järgmise 2 aasta jooksul. See sisaldab endas ühise Balti IT-platvormi loomist, mis on integreeritud grupi platvormiga,» lisas ta.

Pangajuhi sõnul teavitatakse kliente esinduse sulgemisest pikalt ette, et tagada teeninduse sujuv üleminek teistesse esindustesse ja elektroonilistesse kanalitesse.

Danske Eesti kasum oli mullu 22,7 miljonit eurot, mida on 52 protsenti vähem kui aasta tagasi.

Danske Banki jaotatud omakapitali tootluseks kujunes 29,8 protsenti, aasta varem oli see 61,1 protsenti. Langus tulenes peamiselt madalamatest tuludest - 55,8 miljonit eurot, aasta varem 72,5 miljonit eurot. Põhjuseks olid madalam kasum finantsinvesteeringutelt ja vähenenud intressitulud. «Finantsinvesteeringute kasumit mõjutas panga otsus langetada riskiprofiili, mis vähendas sellesuunalist aktiivsust, intressitulusid aga mõjutasid panga sisemiste hinnastamisreeglite muutused,» ütles Danske Banki tegevjuht Aivar Rehe panga teates.

Panga kulud olid 34,5 miljonit eurot (28,5 mln eurot). Kuigi panga peamine kulubaas möödunud aastal ei muutunud, tehti 2014. aasta neljandas kvartalis seoses edasise suurema äriklientidele keskendumisega ettevalmistavaid ühekordseid kulutusi summas 6,1 miljonit eurot.

Panga laenuportfelli kogumaht on kasvanud, moodustades 2014. aasta lõpu seisuga 1,25 miljardit eurot (aasta varem 1,14 miljardit eurot), mis aastases võrdluses tähendab kasvu 106 miljonit eurot ehk 9,3 protsenti. Eraisikute laenuportfell on aastaga kasvanud 29 miljonit eurot ehk 4,4 protsenti ja ettevõtete laenuportfell 77 miljonit eurot ehk 16,1 protsenti.

Hoiuste tase ulatub Danske Bankis 1,88 miljardi euroni (aasta varem 1,79 miljardit eurot). Aastases võrdluses tähendab see kasvu 94 miljonit eurot ehk 5,3 protsenti.

Panga laenude ja hoiuste suhe ulatus aasta lõpus 66,3 protsendi tasemeni (aasta varem 63,8 protsenti).

2014. aastal Danske Bank lisaprovisjone ei moodustanud, sest laenuportfelli kvaliteet on väga hea. Laenude allahindluste reservi suhe laenuportfelli ulatus Danske Bankis 2014. aasta 31. detsembri seisuga 1,7 protsendi tasemeni (aasta varem 3,5 protsenti), mis on üks konservatiivsemaid Eesti suurpankade seas. Laenukahjumite reserv moodustas 21 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles