Kreeka palkas võlanõustajaks investeerimispanga, kes nõustas Eestit Telekomi müümisel

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kreeka rahandusminister Yanis Varoufakis käis täna Londionis Kreeka võla ümberstruktureerimisele toetust otsimas.
Kreeka rahandusminister Yanis Varoufakis käis täna Londionis Kreeka võla ümberstruktureerimisele toetust otsimas. Foto: SCANPIX

Kreeka rahandusministeerium valis võlakoormuse ümberstruktureerimiseks nõustama investeerimispanga Lazard.

Investeerimispank Lazard, keda tuntakse kui suurte ja keeruliste restruktureerimisskeemide nõustaja, nõustas rahandusministeeriumi Eesti Telekomi aktsiate müügil TeliaSonerale.

«On võimalik terve rida lahendusi: lunastamistähtaja pikendamine, intressimäärade alandamine ja veel radikaalsemaid lahendusi, osade võlgade tühistamine,» ütles varem Lazardi Pariisi kontori juht Matthieu Pigasse telejaamale BFM Business. «Kui ma alandame Kreeka võlakoormust 50 protsenti SKTst, võimaldaks see Kreekal jõuda võlakoormuse mõistlikumale suhtele SKT-sse,» lisas ta. Tema sõnul on Kreeka võlg avaliku sektori võlausaldajatele 200 miljardit eurot.

Muuhulgas nõustas Lazard investeerimispanga Lehman Brothers pankrotiprotsesse ning Kreeka eelmist võlakirjade restruktureerimist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles