Vene kinnisvaraostjad kaovad ka Soome turult

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kehvas seisus kodune majandus sunnib venelastest kinnisvaraomanikke oma mökkid Soomes taas eurodeks vahetama.
Kehvas seisus kodune majandus sunnib venelastest kinnisvaraomanikke oma mökkid Soomes taas eurodeks vahetama. Foto: MARTTI KAINULAINEN / LEHTIKUVA

Rubla nõrk seis ja majanduslangus on pannud Soomes kinnisvara osta tahtnud venelasi meelt muutma, teatas Soome rahvusringhääling Yle. Nagu Eestis, nii ka Soomes on eilsed ostjad Venemaalt täna pigem müüjad.

Soomes on Venemaa kehv olukord selgelt näha just kinnisvaraturu vaba aja sektoris, ehk puhkemajade, nn mökkide ostul-müügil.

«Venelased on praegu turult täiesti kadunud,» ütles maakler Ari Punnonen vahendusfirma OP-Kiinteistökeskus Lõuna-Karjala büroost.

Lõuna-Karjalas on enim venelastest mökkiomanikke. 2012. aasta statistika kohaselt oli Venemaa kodanike omanduses ligi viis protsenti maakonna puhkemajadest

Büroo SKV Kiinteistövälitys juhataja Timo Kaisla sõnul on venelaste kadumine turult näha justnimelt Lõuna-Karjala kallimate objektide kehvades müüginumbrites. «See paistab näiteks Saimaa jõgikonnas, kus hinnalisemate kohtade müük läheb praegu kehvasti.»

Venelaste taandumisest Soome kinnisvaraturult on juba varemgi olnud märke, näiteks Soome maamõõdutalituse teatel ostsid venelased 2013. aastal vähem krunte kui varasemal kuuel aastal.

Maaklerite sõnul ongi Vene kodanikud nüüd pigem oma mökke maha müümas. «Seda on tunda, et venelased on siirdunud müügipoolele. Esimesed ostu-müügi tehingud on nüüd juba ka meie büroos tehtud,» ütles Punnonen.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles