Konkurentsiamet andis gaasivõrgule esialgse tegevusloa

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gaasitorustik
Gaasitorustik Foto: SCANPIX

Konkurentsiamet väljastas reedel gaasi ülekandevõrgu haldurile ASile EG Võrguteenus gaasi ülekandeteenuse osutamiseks esialgse tegevusloa, teatas ettevõtte enamusosanik Elering.

Eleringi teatel kinnitas konkurentsiamet, et olukorras, kus Elering AS on omandanud EG Võrguteenuse üle ainuvalitseva mõju, on ettevõttel olemas vajalikud esialgsed eeldused gaasi ülekandevõrgu teenuse iseseisvaks osutamiseks.

EG Võrguteenusele väljastatud esialgne tegevusluba kehtib kuni põhitegevusloa väljastamiseni. Põhitegevusloa väljastamiseks on tähtis saavutada olukord, kus ükski gaasi süsteemihalduri omanik ei tegeleks gaasi kaubandusega, teatas Elering. Riigiettevõtte eesmärk on saada gaasi ülekandevõrgu halduri ainuomanikuks ja esitada põhitegevusloa taotlus esimesel võimalusel.

Elering on mullu sügisest 51,38 protsendi EG Võrguteenuse omanik, osalus osteti Fortumilt. Elering tahab ka ülejäänud võrguettevõtte aktsiate omanikuks saada, selleks tuleb saavutada kokkulepe Gazpromiga, kellele enamik ülejäänud aktsiatest kuulub. Jaanuaris teatas Elering, et on nõus maksma sama hinda mis Fortumilt ostetud aktsiatestki, ehk ligi 26 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles