Kreeka peaminister välistas Venemaalt finantsabi küsimise

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alexis Tsipras.
Alexis Tsipras. Foto: SCANPIX

Küprosele esimesele välisvisiidile sõitnud Kreeka peaminister Alexis Tsipras kinnitas, et tema valitsus ei kavatse Venemaalt finantsabi küsida, kirjutab uudisteagentuur TT.

Tsipras ütles, et kõnelusi hakatakse pidama seniste laenuandjate Euroopa Liidu, Euroopa Keskpanga (EKP) ja Rahvusvahelise Valuutafondiga, kelle suhtes on Kreekal kohustusi. Muid lahendusi valitsus kaalunud ei ole, kinnitas ta, vahendab BNS.

Kreeka peaminister selgitas, et soovib Kreeka abistamiseks uut korraldust, mis asendaks kolme peamise laenuandja ehk troika ametnikke, kes käivad Kreekas hindamas abipaketi täitmise tingimusi. Samuti kinnitas ta, et ei pea Kreeka euroalast lahkumist kriisi lahendamise võimaluseks.

Pariisis Prantsusmaa rahandusministri Michel Sapiniga kohtunud Kreeka rahandusminister Yanis Varoufakis ütles pühapäeva õhtul ajakirjanikele, uus valitsus ei soovi senise abipaketiga jätkata, vaid loodab mai lõpuks saavutada uue kokkuleppe. Vahepeal ootab ta aga Euroopa Keskpangalt abi Kreeka pankade likviidsuse tagamisel.

«Me ei küsi laenu. Sel ajavahemikul peaks olema täiesti võimalik rakendada koos EKPga likviidsusabinõusid,» ütles Varoufakis. Ta lisas, et Kreeka ei otsi teiste euroriikidega konflikti ega püüa võlaprobleemi lahendada ühepoolselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles