Vitsur: Eesti peaks laenamislainega kaasa minema

Kadri Hansalu
, majandustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heido Vitsur
Heido Vitsur Foto: Heiko Kruusi / Linnaleht

Euroopa Keskpanga nn rahatrükk tekitab sisuliselt virtuaalset raha juurde ja see on püstitanud küsimuse, kas nii karistatakse siiani vastutustundlikku eelarvepoliitikat ajanud eurotsooni riike.

LHV majandusekspert Heido Vitsur arvas, et Eesti peaks oma erandlikust staatusest loobuma ja laenamislainega kaasa minema, sest muidu toetame me iseenda asemel teisi, vahendas ERRi uudisteportaal Vikerraadio saadet «Uudis +».

«Eesti on vist ainuke, kellel võlakirju ei ole, seega jutt saab olla ainult Eesti karistamisest. Raske öelda, kas see just karistamine on, aga selge see, et oleme erandlikus olukorras,» ütles ta.

«Kaudselt on selle mõju Eestile ikkagi positiivne – kui Euroopal paremini läheb, siis mingisuguse lõtkuga peaks see jõudma ka siia, kuigi me ostame teiste võlakirju ja anname teistele raha,» rääkis Vitsur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles