Ida-Virumaal lõpetab tootmise 400 lehmaga piimaühistu

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lehmad.
Lehmad. Foto: Elmo Riig / Sakala

Ida-Virumaa Järve tootjate ühistu otsustas müüa lähikuudel ka viimased nelisada lehma ja piimatootmise lõpetada; maakonna teised piimatootjad püüavad veel karja vähendamata vastu pidada, kirjutab Põhjarannik.

Veel pool aastat tagasi oli Järve tootjate ühistus kahes laudakompleksis kokku 800 lehma. Aasta alguseks oli üks kompleks juba tühi; parasjagu otsib ühistu teise kompleksi jäänud 400 loomale − 240 lüpsilehma ja noorkari − müügivõimalusi.

«Meil on väga hea piimakari, loomi tahetakse osta küll,» läheb ettevõtte juhi Svetlana Murašina sõnul loomi lihakombinaati suhteliselt vähe. Üle 20 aasta Järve tootjate ühistut juhtinud Murašina pole enda sõnul kunagi varem pidanud nii rasket ja valusat otsust tegema.

Mitme põllumajandusfirma omanik Mihkel Olt, kelle Savala masinaühistus lüpsab praegu kahesaja lehma ringis, ütles, et sedasorti mõtteid on temalgi põgusalt peast läbi lipsanud.

Loe pikemalt Põhjarannikust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles