Tuhandete horvaatide võlad kustutatakse

Kadri Hansalu
, majandustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Horvaatia lipp.
Horvaatia lipp. Foto: AP / Scanpix

Täna kustutati ühe majanduse elavdamise programmi osana tuhandete horvaatide võlad. Skeemi kutsutakse «uueks alguseks» ning see annab võimaluse inimestele taas oma pangakontodele ligi pääseda.

Vaeste horvaatide võlad peavad valitsusega tehtud kokkuleppe tulemusena kustutama nii pangad, telekommunikatsiooniettevõtted kui ka kommunaalettevõtted, kirjutab The Telegraph.

Hinnanguliselt peaks võlgade kustutamise võimalus avanema ligi 60 000 horvaadile. Kokku kustutatakse 2,1 miljardi kuna (ligi 27 miljoni euro) väärtuses halbu võlgu. Ühelegi ettevõtjale võla kustutamist ei hüvitata.

Võla kustutamisele kvalifitseeruvad majapidamised, kelle võlg on väiksem kui 35 000 kunat ehk 4500 eurot ja igakuine sissetulek ei tohi olla kõrgem kui 1250 kunat ehk 162 eurot.

Programm peaks hinnanguliselt andma 20 protsendile 317 000 horvaadist, kelle pangakontod eelmise aasta juuli seisuga võlgade tõttu külmutatud olid, taas ligipääsu oma pangakontole.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles