Mida soovitab Amazoni juht kõigile alustavatele ettevõtjatele?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Amazoni tegevjuht Steve Bezos.
Amazoni tegevjuht Steve Bezos. Foto: SCANPIX

Internetikaubamaja Amazon tegevjuht Jeff Bezos leiab, et eduka ja jätkusuutliku äri üles ehitamiseks ei tohiks ettevõtjad  liigselt keskenduda  sektoris lähitulevikus toimuvatele muudatustele, kirjutab Business Insider.

Selle asemel tuleks kogu oma energia suunata nendele asjadele, mis lähitulevikus püsivad sellel ärialal kindlasti muutumatud.

Bezos soovitab oma äristrateegia ehitada nende asjade ümber, mis on alati ajas stabilised – näiteks see, et kliendid eelistavad alati odavamaid hindu – ning seejärel investeerida kõvasti selliste väärtuste pakkumisse.

Amazon ise on selle juures heaks näiteks – internetikaubamaja on viimased 11 aastat investeerinud tohutuid summasid transpordi- ja logistikateenustesse ning hoidnud hinnad tihtipeale ka kasumi arvelt võimalikult madalal.

Kalli logistikavõrgu väljaehitamine hakkab aga end juba ajas ära tasuma – klientidele lähedamal olles  transpordikulud kahanevad ning suureneb ka klientide rahulolu tänu kiiremale tarneajale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles